Ugrás a tartalomra

Számos téma az MNT pénteki ülésén

2023.09.20
11:59
2023.09.20
15:58
Forrás
Pannon RTV
Költségvetés-módosítás, oktatási és kulturális témák is várhatóak a Magyar Nemzeti Tanács 8. rendes ülésén pénteken - jelentette be Fremond Árpád az üléssel kapcsolatos sajtótájékoztatóján.

Az MNT elnöke egyéb, a nemzeti tanács munkájával kapcsolatos információkat is megosztott a sajtóval.

160 millió dinárt hagyott jóvá a Tartományi Kormány a Magyar Szó Lapkiadó Kft. részére, emiatt történik a költségvetés módosítás a Magyar Nemzeti Tanács következő ülésén. Az összeg belekerül az MNT költségvetésébe, és onnan jut majd az lapkiadóhoz - ismertette a részleteket Fremond Árpád, az MNT elnöke.

„A Magyar Szó székházában egy multifunkcionális terem, illetve egy konferenciaterem létrehozására kerül majd sor az elkövetkezendő időszakban. A nyomdacsarnok építési munkálatai befejeződtek, tehát a nyomdát teljes egészében ki tudták helyezni abból az épületkomplexumból, amiben most tevékenykednek. Így indulhatott meg ez a következő fázis, és így teremtődtek meg a feltételek az újvidéki székház további fejlesztéséhez.”

A pénteki ülés 89 napirendi pontja között szerepel majd a többi között a kis létszámú osztályok jóváhagyása, intézmények munka-, és pénzügyi beszámolói, és igazgatóválasztások is. Fremond Árpád egyéb, az MNT hatáskörébe tartozó aktualitásokról is beszámolt.

„Szeptember végén jönnek ki a pályázati eredményeink, az Európa Kollégium férőhelyeire vonatkozó pályázatra 166 fő pályázott, és abban bízunk, hogy a héten már meg tudjuk jelentetni az eredményeket. Az ösztöndíjpályázatra az elsős hallgatók számára 293-an pályáztak, folyamatos az elbírálás, és abban bízunk, hogy szeptember végére ez meg is fog történni. A demonstrátori ösztöndíjpályázatra 145-en jelentkeztek, szintén szeptember végén szeretnénk eredményt hirdetni.”

Az MNT támogatásával diplomahonosításra is van lehetőség, az aktuális pályázatra 35-en jelentkeztek, október elején derül ki az eredmény - emelte ki Fremond. A Magyar Nemzeti Tanács Vajdasági Jogászösztöndíj Programjára 17 egyetemista pályázott.

Költségvetés-módosítás
oktatás
kultúra
Fremond Árpád
tartományi kormány
Magyar Szó Lapkiadó Kft.

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.