Ugrás a tartalomra

Szerbia 2 millió eurót adományoz a járvány elleni küzdelemre

2020.05.04
18:25
2020.05.04
20:35
Forrás
Szerbiai RTV
Adománygyűjtő videokonferenciát szervezett az Európai Bizottság a koronavírus elleni küzdelem támogatására. Szerbiát Ana Brnabić miniszterelnök képviselte.

A konferencián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy az Európai Unió egymilliárd eurót ajánl fel a nemzetközi koronavírus elleni küzdelem támogatására.

Hozzátette, a járvány a világ legtöbb országát érintette, így egy a cél: a koronavírus megállítása.

Ana Brnabić a konferencián bejelentette, hogy Szerbia kétmillió euróval járul hozzá a globális védekezéshez, ebből egymilliót az Egészségügyi Világszervezetnek szán, a világ egészségügyi rendszereinek fejlesztésére, míg a másik egymilliót vakcinafejlesztésre ajánlja fel. Ana Brnabić köszönetet mondott Ursula von der Leyennek az Európai Unió eddigi támogatásárért.

„Boldog vagyok, hogy itt lehetünk együtt, egyesülve, a szolidaritás által vezérelve a közös ellenség ellen, vagyis a koronavírus ellen. Köszönetemet szeretném tolmácsolni az Európai Uniónak, amiért segített bennünket ezekben a nehéz időkben és remélem azt, hogy mindannyian látjuk már a fényt az alagút végén. Remélem, hogy családja jól van, és hogy országa is jól van, a legjobbat kívánom az Európai Bizottságnak, és az ön kollégáinak. Mindannyiunk reménye, hogy a gazdaságaink is egészségesek maradnak és erősek, mert ez rendkívül fontos az előttünk álló időszak miatt.”

Az Európai Bizottság adománygyűjtéséhez az EU-tagállamok nagy része mellett egyebek között Japán, Szaúd-Arábia és Kanada is csatlakozott.

Szerbia
adomány
járvány
küzdelem
Ana Brnabić
Európai Bizottság
Ursula von der Leyen

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.