Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Magyarország nem köteles elviselni hazugságokat még az Egyesült Államok elnökétől sem

2024.03.12
19:20
Forrás
hirado.hu
A magyar kormány bekérette az amerikai nagykövetet

Magyarország nem köteles elviselni hazugságokat még az Egyesült Államok elnökétől sem - emelte ki Szijjártó Péter Budapesten. A magyar külgazdasági és külügyminiszter közölte: a kormány bekérette az amerikai nagykövetet Joe Biden előző heti, Orbán Viktorral kapcsolatos kijelentései miatt, miszerint a magyar kormányfő nem hisz a demokráciában.

Szijjártó Péter arról is beszámolt, hogy rendkívüli mértékben megnehezíti a kétoldalú kapcsolatokat a nagykövet megnyilatkozása, miszerint az a hivatalos amerikai pozíció, hogy itt, Magyarországon mi diktatúrát építünk, ugyanis ezzel nem a kormányt, hanem az országot sértik meg. A miniszter Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentéséről szólva, miszerint a magyar kormány nagyon veszélyes játékot játszik Oroszországgal, azt mondta, hogy ami veszélyes, az maga a háború. „A béke reménye szempontjából a Donald Trump elnökkel folytatott találkozó kifejezetten biztató volt” – jelentette ki Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.