Ugrás a tartalomra

Tartományi támogatás a viharkárosult vallási intézmények felújítására

2023.10.03
12:27
2023.10.03
16:32
Forrás
Pannon RTV
Összesen 101,7 millió dinár támogatást osztott ki az illetékes tartományi titkárság 69 Vajdaság területén található vallási intézmény felújítására, amelyek súlyosan megrongálódtak az idén nyáron történt természeti katasztrófák következtében.

A támogatásban többek között az Újvidéki Zsidó Hitközség és a Szabadkai Egyházmegye is részesült. A szerződéseket Dragana Milošević tartományi művelődési, tömegtájékoztatási és vallási közösségi titkár nyújtotta át.

Dragana Milošević, tartományi művelődési, tömegtájékoztatási és vallási közösségi titkár: „Az intézkedés, amelyet a természeti katasztrófák bekövetkezésekor azonnal megtett a titkárság az volt, hogy kapcsolatba lépett az összes vallási közösséggel és visszajelzést kért arra vonatkozóan, hogy mekkora a kár, milyen súlyosra becsülik a károkat, illetve mely vallási objektumok sérültek meg mekkora mértékben, valamint mekkora támogatásra lenne szükségük, és milyen módon tudna segíteni a tartományi kormány a helyzet megoldásában.”

tartományi támogatás
templom
viharkárosult
vallás
felújítás
Újvidéki Zsidó Hitközség
Szabadkai Egyházmegye

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.