Ugrás a tartalomra

Tisztújítás előtt áll a VMSZ

2023.05.15
19:22
2023.05.15
20:30
Forrás
Pannon RTV
Az oktatásban, a tájékoztatásban, illetve a művelődés vonatkozásában nem lehet vakrepülésben haladni, pontosan tudnunk kell, hogy mit akarunk, hol vagyunk és hová szeretnénk eljutni, ezért középtávú stratégiákra van szükség, mondta Pásztor István.

A VMSZ elnöke a Közügyek vendégeként közölte, a szombati kishegyesi tisztújítást követően meghatározzák majd az említett területekkel kapcsolatos terveket az elkövetkező időszakra. A VMSZ tisztújításáról Pásztor azt mondta, a párt meg kell, hogy tartsa alkalmazkodóképességét, a hatékonyságát.

A VMSZ elnöke közölte, Rétvári Bencével, a magyar belügyminisztérium parlamenti államtitkárával folytatott beszélgetése során elhangzott, úgy tűnik Szegeden ellenőrzik majd az útlevelet a szerb, illetve a magyar belügyi szervek a Szeged-Szabadka vasútvonallal kapcsolatos határellenőrzéskor. Kiemelte, jelentős fejlesztések lesznek hamarosan a horgosi autópálya-, a Béreg-Hercegszántó és más határátkelőkön is. A VMSZ elnöke szerint ezektől is fontosabb, hogy meggyorsítsák az ügyfélkezelést, hogy az minél hatékonyabban történjen. Pásztor úgy fogalmazott, soha ilyen jó nem volt a két ország viszonya, azonban soha nem volt ilyen gyalázatos a határon való átjutás módja.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Külön beszéltünk a Szeged-Szabadka vasútvonalnak a határellenőrzéséről, útlevél-ellenőrzéséről. Én kezdetektől fogva azt szorgalmazom és követelem, hogy egyetlen egy helyen legyen útlevélellenőrzés és még véletlenül se kerüljünk abba a helyzetbe, hogy bárhol is, akár Horgoson, le kelljen mindenkinek szállni csomaggal, spalírba állni és várni, hogy akkor a tűző napon vagy az esőn, vagy a hidegben az útlevél ellenőrzése megtörténjen. Úgy tűnik, hogy sok év kínlódás és küzdelem után most körvonalazódik egy olyan megoldás, amelyik ha megvalósul, akkor nagyon-nagyon jó lesz, nevezetesen, hogy egyetlen egy helyen, méghozzá Szegeden történne meg az útlevél-ellenőrzés.”

VMSZ
Pásztor István
tisztújítás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.