Ugrás a tartalomra

Továbbra is lehet Brüsszelben EP-képviselője a vajdasági magyar közösségnek

2024.04.09
16:42
2024.04.09
17:03
Forrás
Pannon RTV
A Fidesz-KDNP listáján nyolcadik helyen szerepel Vicsek Annamária, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke és szakpolitikusa.

Mostanáig a szerb oktatási minisztérium államtitkáraként tevékenykedett, nyolc éven át. A Közügyek hétfői adásában elmondta, az oktatás mellett több nemzetközi feladattal is meg volt bízva. Vicsek hangsúlyozta, biztosan tanulnia kell még, de készen áll az új feladatra. Azt mondta, elsődleges feladata továbbra is a vajdasági magyar közösség szolgálata marad.

Vicsek Annamária, EP-képviselőjelölt, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Amellett, hogy nyilván feladatot fogok vállalni a parlament munkájában akár felszólalásokkal, akár a bizottsági munkában, az elsődleges feladatom Szerbia csatlakozásának megsegítése, és mivel most a soron következő ciklusban Magyarország lesz az elnöklő az EU-ban, azt hiszem, hogy nagy esély van arra, hogy foglalkozzunk sokat majd ezzel a témával. Az, hogy az oktatással mennyire fogok tudni foglalkozni, vagy mennyire lesz oktatáshoz közeli az a témakör, amit kapok, az majd kiderül, hiszen Deli Andor is annak ellenére, hogy jogászként azelőtt a tartományi, oktatási titkár volt például a közlekedés területét kapta Brüsszelben, tehát bármire számíthatok, ami akár egy új terület felkarolása is lesz.”

Vicsek Annamária
Európai Parlament

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.