Ugrás a tartalomra

Tüntetést szerveznek Dél-Koszovóban a szerbek elleni támadások miatt

2023.01.07
21:59
2023.01.08
09:47
Forrás
Szerbiai RTV
Tüntetést szerveznek Dél-Koszovóban. Štrpcében vasárnap déli 12 órára hívták össze a tiltakozást a Szerb Lista képviselői.

Közleményük szerint a szerbek ellen elkövetett brutális támadások, illetve Albin Kurti állandó szerbellenes elnyomása miatt tartják majd meg a megmozdulást. A 11 éves kisfiú, Stefan Stojanović és a 21 éves fiatal, Miloš Stojanović elleni gyilkossági kísérlet, illetve a 18 éves Stefan Tomić elleni támadás miatt szervezik a megmozdulást. A kisfiú és a fiatalember meglövése Štrpce községben, Gotovušában történt, amely Dél-Koszovóban van, a másik támadás szintén a közelben volt, a délkelet-koszovói Klokot településen.

Egész Koszovó és Metóhia polgárait arra szólítjuk fel, vegyenek részt ezen a békés és demokratikus tüntetésen, hogy támogatást nyújtsunk a sérülteknek és családjaiknak, valamint, hogy felemeljük hangunkat Albin Kurti diktatúrája ellen, aminek a következménye a béke veszélyeztetése és a szerbek folyamatos üldöztetése ezeken a területeken - közölte a Szerb Lista.

Štrpce
Klokot
Koszovó
Dél-Koszovó

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.