Ugrás a tartalomra

Új adó- és vámtörvények a szerbiai parlament előtt

2020.11.24
14:12
2020.11.24
16:17
Forrás
Pannon RTV
Három adó- és két vámtörvényt ismertetett ma Siniša Mali a szerbiai Képviselőházban.

A pénzügyminiszter kijelentette, hogy az öröklési és ajándékozási adó, valamint az abszolút jogok átruházásának adója 2022. január 1-jétől az Adóhatóságtól átkerül a helyi önkormányzatokhoz, így azok jövedelmét fogja gyarapítani. Az ülés egy perces néma csenddel kezdődött, amellyel a néhai Irinej szerb pátriárka előtt tisztelegtek a képviselők. Pék Zoltán, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője felszólalásában rámutatott, Szerbia teljes jogú tagja szeretne lenni az Európai Uniónak, a jogharmonizáció pedig a vámtörvényeket is érinti.

Pék Zoltán, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Ebben a törvényjavaslatban azt is javasolták, hogy határozzák meg a melléképületek adóalapját, amelyet ugyanabba az ingatlancsoportba kell sorolni, ahol a garázsok is megtalálhatók. Ahogyan elmondtam, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselőcsoportja végül megszavazza majd ezt a törvényt.”

adó
vám
szerbiai parlament
Pék Zoltán
Siniša Mali

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.