Ugrás a tartalomra

A vajdasági magyarok többsége otthon képzeli el a jövőjét, nagy az érdeklődés a pályázatok iránt

2024.04.26
17:01
2024.04.26
20:56
Forrás
Pannon RTV
Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel való találkozójáról nyilatkozott Dr. Pásztor Bálint a Pannon RTV-nek.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke megköszönte Magyarország Kormányának támogatását a kiemelt programok megvalósítása kapcsán, és beszámolt a kormányalakítási tárgyalásaikról is. Emellett ismertette a június 2-ai önkormányzati választásokkal kapcsolatos célokat és elmondta azt is, hogy a magyarországi európai parlamenti választások eredményessége érdekében minden tőlük telhetőt megtesznek majd. Orbán és Pásztor a gazdaságfejlesztési program folytatásáról és a határátjárhatóság megkönnyítése szükségességéről is egyeztetett.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VMSZ: „Fontosnak tartottam elmondani, hogy az elmúlt közel fél évben milyen munka jellemezte a Vajdasági Magyar Szövetséget, illetve mik a terveink a közeljövőre vonatkozóan. A gazdaságfejlesztéssel kapcsolatban november 10-én, amikor legutóbb találkoztam a miniszterelnök úrral, akkor arra kértem, hogy a Prosperitati Alapítvány írhasson ki újabb pályázatokat. Ez meg is történt és arról tájékoztattam Orbán Viktort, az bizonyosodott be, hogy a vajdasági magyar közösség túlnyomó többsége otthon képzeli el a jövőjét, hiszen túljelentkezés lépett fel a házvásárlási, a mezőgazdasági és a gazdasági pályázaton is. Ez azt jelenti, hogy nagyon sokan pályáztak és arra kértem, hogy amikor Magyarország gazdasági mutatói, illetve a háború árnyékában tapasztalt gazdasági folyamatok lehetővé teszik, akkor tudjuk bővíteni azt a keretösszeget, amelyről november 10-én megállapodtunk és amely már rendelkezésre is áll. Valamint, hogy írhassunk ki új pályázatokat a közeljövőben, elsősorban a fiatal kezdővállalkozók számára.”

Dr. Pásztor Bálint
Orbán Viktor
Prosperitati

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.