Ugrás a tartalomra

Varga Judit: Biztosítani kell a kárpátaljai magyar kisebbség jogait

2023.09.19
08:26
2023.09.19
08:33
Forrás
MTI
Az Európai Ügyekkel Foglalkozó Bizottságok Konferenciáján szólalt fel a magyar politikus.

Amennyiben Kijev nem biztosítja az Ukrajnában élő kisebbségek jogait, akkor Magyarország nem támogatja az ország európai integrációját - jelentette ki Varga Judit hétfőn Madridban, az Európai Ügyekkel Foglalkozó Bizottságok Konferenciáján. A magyar Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke kiemelte, az ukrajnai magyar kisebbségi jogokat legalább a 2015-ös szinten kell biztosítani, a legújabb fejlemények viszont azt mutatják, hogy teljes jogfosztás zajlik Kárpátalján.

A politikus a nyugat-balkáni bővítés kapcsán elmondta, annak Magyarország hosszú évek óta elkötelezett támogatója. Emlékeztetett, hogy Szerbia lassan tíz éve folytatja a csatlakozási tárgyalásokat az unióval.

Varga Judit
Európai Ügyekkel Foglalkozó Bizottságok Konferenciája
kisebbségi jogok

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.