Ugrás a tartalomra

Vicsek Annamária VMSZ-es politikus a Fidesz–KDNP EP-képviselőjelöltje

2024.04.04
08:49
2024.04.04
19:29
Forrás
Facebook, fidesz.hu
A politikus a befutó 8. helyen szerepel a listán.

A Vajdasági Magyar Szövetség ismét EP képviselőjelöltet állíthat a Fidesz színeiben - jelentette be dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke. A VMSZ Elnöksége és Tanácsa egyhangúlag fogadta el a VMSZ elnökének január 22-én megfogalmazott javaslatát, miszerint Vicsek Annamáriát, a VMSZ alelnökét jelöli. Mostanra a Fidesz is döntött a jelöltlistáról, amelyen a befutó 8. helyen szerepel Vicsek Annamária - közölte a VMSZ elnöke. Mindent megteszünk, hogy a Fidesz sikeresen szerepeljen a június 9-i magyarországi EP választásokon, hiszen nagyon fontos, hogy a velünk azonos értékrendet vallók képviseljék érdekeinket - tette hozzá. A Fidesz jelöltlistájának első helyezettje Deutsch Tamás. Deli Andornak megköszönte, hogy 10 évig szolgálta hatékonyan európai parlamenti képviselőként a közösség ügyét. Elkötelezett munkájára a jövőben is számítok, immár a VMSZ Tanácsának tagjaként is - fogalmazott dr. Pásztor Bálint.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VMSZ: „Nemcsak a vajdasági magyarság érdeke, hogy ott nekünk legyen képviseletünk, hanem Szerbiának is, hiszen tudjuk azt, hogy Magyarországot is és Szerbiát is nagyon gyakran érik különböző megalapozatlan vádak a brüsszeli bürokrácia részéről és az Európai Parlamentben is különböző liberális csoportosulások részéről. Éppen ezért fontos, hogy ezekre érdemben ott helyben azonnal reagálni lehessen. Az elmúlt tíz ében Deli Andor volt két mandátumban Fidesz színekben VMSZ-esként európai parlamenti képviselő. Most pedig a választásokat követően, amennyiben mi mindannyian június 9-én a Fidesz-KDNP listájára szavazunk, akkor Vicsek Annamária személyében továbbra is lesz képviselőnk.”

Vicsek Annamária
Fidesz-KDNP
VMSZ
EP-képviselő
jelölt

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.