Ugrás a tartalomra

Visszavonja Koszovó a vámokat

2020.02.27
19:27
2020.02.28
07:48
Forrás
Szerbiai RTV
Visszavonja Koszovó a szerb és boszniai nyersanyagokra kiszabott vámot - jelentette be Albin Kurti.

A koszovói miniszterelnök elmondta, március 15-től csak a nyersanyagok esetében vonják vissza a vámot, és ha Belgrád teljesíti a kérést, azaz befejezi a Koszovó elismerésének visszavonására irányuló kampányát, akkor április elsejétől 90 napig minden termékre kiterjesztik az intézkedést. Kurti a rendkívüli sajtókonferencián azt is leszögezte, a vám eltörlése Koszovó részéről a jóindulat jele, és a problémás kapcsolat rendezésére irányul. Koszovó miniszterelnöke ugyanakkor az Európai Uniót a vízumliberalizációra kérte fel.

Koszovó
Albin Kurti
vám
vám eltörlése

Most

12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.