Ugrás a tartalomra

Vučić: Jövőre teljesen új vezetősége lesz a Szerb Haladó Pártnak

2019.12.29
13:53
2020.02.28
17:48
Forrás
Tanjug
Jövő év júniusára teljesen új vezetése lesz a Szerb Haladó Pártnak - jelentette be Aleksandar Vučić, a párt elnöke a haladók főbizottságának mai ülése után.

Hozzátette, ez azt jelenti, hogy az SZHP teljes vezetése kicserélődik, az elnöktől egészen a főbizottsági tagokig. Elmondta emellett, hogy a mai ülésen arról is döntöttek, hogy 20, teljesen új, fiatal személy kerül majd fel a párt köztársasági parlamenti választásokon indított listájára. Azt mondta róluk, hogy képzett, elhivatott fiatalok ők, akik a párt vezető politikusaitól tanulhattak eddig, jövőre pedig lehetőséget kapnak a bizonyításra. Az SZHP elnöke azt is elmondta, hogy Ana Brnabić jelenlegi szerb kormányfő a mai nappal a Szerb Haladó Párt elnökségének tagja lett.

Aleksandar Vučić, elnök, Szerb Haladó Párt: „Azt szeretném, hogy itt tiszta emberek legyenek, olyanok, akikben bízhatnak a polgárok. Nem pedig olyan emberek, akiknél 15 napot kell várni, hogy engedélyt kapjunk arra, hogy telefonon beszéljünk velük, 30 napot pedig arra, hogy fogadjon, mivel fontos ember lett és nagyfőnök. Ezeket a nagyfőnököket pedig nem fogom tolerálni, de lehet, hogy mindeközben legyőznek engem ezek a nagyfőnökök. Ezt sosem lehet tudni.”

Szerb Haladó Párt
Ana Brnabić
főbizottság
vezetőség
Aleksandar Vučić

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.