Ugrás a tartalomra

Vučić Koszovóról: Nehéz megoldást találni olyanokkal, akik nem akarnak megoldást találni

2023.08.31
16:24
2023.08.31
17:06
Forrás
Tanjug
Kiemelte, távol vagyunk még a Szerb Községek Közösségének létrehozásától.

Nehéz megoldást találni a Belgrád és Pristina közötti kapcsolatokra, amikor olyan emberekkel kell tárgyalni, akik nem akarnak megoldást találni, csak a konfliktusokat és ürügyeket keresnek a szerbek elleni támadásokra - emelte ki Aleksandar Vučić az újjáépített Raška-Novi Pazar út megtekintése után.

A szerb államfő hangsúlyozta: esze ágában sincs más népnek nevezni a szarajevói és a pazari bosnyákokat és bármiben is korlátozni őket. Kiemelte, távol vagyunk még a Szerb Községek Közösségének létrehozásától. Vučić arról is beszélt, hogy Oroszország a közelmúltban azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy megpróbálta megrongálni a Török Áramlat gázvezetéket. A szerb elnök kiemelte: nem lepődne meg, de egyelőre semmi jel nem utal arra, hogy bárkinek is eszébe jutna megtámadni az említett gázvezetéket. Ha ez mégis megtörténne, az nagy gondot jelentene Szerbia energiabiztonsága szempontjából.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Ebben az őrületben többször is beszéltünk Orbán Viktorral erről, és a bolgárokkal is beszéltem erről. Számunkra ez létfontosságú. Tehát, hogy megértsék miről van szó, nekünk most nagy mennyiségű tartalékaink vannak, mintegy 630 millió köbméter. De a hálózatunk nem tud elegendő mennyiséget átvenni egyszerre Magyarországról és az udvarnoki tárózóból, mert nincs elég áteresztőképességünk.”

Most

15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.
12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.