Ugrás a tartalomra

Vučić: Mindent megteszünk a szabad kereskedelemért

2023.04.02
18:31
2023.04.02
20:42
Forrás
Pannon RTV
Olaszországban tárgyalt Edi Rama albán és Dimitar Kovacsevszki észak-macedón kormányfővel Aleksandar Vučić szerb államfő.

A politikusok a Nyitott Balkán projektről egyeztettek, majd pedig a Vinitali 2023 elnevezésű nemzetközi borvásárra is ellátogattak Veronába. A három balkáni ország közös standon mutatja be a régió legjobb borait. A politikusokkal Antonio Tajani olasz külügyminiszter is találkozott az eseményen.

Edi Rama az egyeztetéseket követően kiemelte, hogy a Nyitott Balkán projekt minden résztvevő számára fontos, hiszen ennek köszönhetően az Albánia és Észak-Maecdónia, illetve Szerbia közötti árukereskedelem 25 százalékos növekedést mutatott 2022-ben.

Kovacsevszki szerint az árukereskedelem értéke pedig tovább nőhetne, ha nem lennének határok, hiszen valamikor egy ország voltunk - emelte ki. Egy napon Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia között minden határt megnyitunk a polgárok és az áruforgalom előtt - mondta Aleksandar Vučić. Bebizonyítjuk, hogy a nyitott határok működőképesek - tette hozzá a szerb elnök.

Aleksandar Vučić, szerb államfő: „Manapság a legnagyobb akadály mindannyiunk számára az egész Balkánon, nemcsak a Nyitott Balkán számára, az az, amikor egy kamion valamit szállít, mondjuk élelmiszeripari termékeket, az utazási idő 70 százalékát a határátkelésre fordítják, a vezetési idő 30 százalék, 70 százalék a határon.”

Olaszország
Edi Rama
Albánia
Észak-Macedónia
Antonio Tajani
Dimitar Kovacsevszki

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.