Ugrás a tartalomra

Vučić: a nagyok zsarolnak, meggyőznek másokat, hogy szavazzanak az ENSZ-határozatra

2024.04.25
19:30
2024.04.25
20:00
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiának tovább kell küzdenie és óvnia saját érdekeit - ezt mondta Aleksandar Vučić New Yorkban.

A szerb államfő egyebek mellett azért utazott az Amerikai Egyesült Államokba, hogy tárgyalásokat folytasson több ENSZ tagállam képviselőjével is, ugyanis a szervezet tagjai május másodikán arról a srebrenicai határozatról is szavaznak majd, amely szerint az ENSZ július 11-ét a srebrenicai népirtás áldozatainak emléknapjává nyilvánítaná. Vučić szerint a helyzet bonyolult.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Nehéz a helyzetünk. Amennyit dolgozunk és szenvedünk nap mint nap, nem lett könnyebb, mert mások, akik sokkal erősebbek nálunk, azok egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy megzsaroljanak, vagy hogy szépen fogalmazzak, meggyőzzenek másokat, akik nincsenek meggyőződve erről, hogy szavazzanak a rezolúcióra, így megőrizhetik jó viszonyukat a nagyhatalmakkal.”

Aleksandar Vučić

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.