Ugrás a tartalomra

Vučić: Tavaly Szerbia volt az egyetlen ország a tágabb régióban, ahol nőtt az újszülöttek száma

2023.07.13
21:36
2023.11.20
19:56
Forrás
Tanjug, Pink
Az újszülöttek számát tekintve Szerbia rendelkezik a legjobb eredményekkel a régióban, mivel nálunk voltak a legjobb intézkedések, mondta Aleksandar Vučić.

A szerb elnök a Pink TV műsorában az újszülöttek számának 2021-hez viszonyított növekedéséről szólva elmondta, hogy az egész tágabb régióban mi vagyunk az egyedüliek, ahol ugyanannyi vagy több gyermek született, és ez jó hír. Látható az intézkedések eredménye, hogy több pénzt kapnak a családok. Ezeket folytatjuk – szögezte le Vučić, majd az ötödik és hatodik gyermekre vonatkozó intézkedéseket is bejelentett. A szerb elnök beszélt a beteg gyermekek kezeléséről is. Elmondta, hogy ma Szerbia az első öt ország között van Európában a ritka betegségek kezelésében a különböző személyeknek, köztük gyermekeknek nyújtott támogatás szintjét tekintve, és sokkal több gyermeket küldtek külföldre kezelés és diagnosztika céljából. Szeptembertől minden szerbiai szülészeten lehet majd gerinceredetű izomsorvadás azaz SMA-vizsgálatot végezni, amire az állam 62 millió dinárt költ.

Aleksandar Vučić

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.