Ugrás a tartalomra

Drámai csatában, ötméteresekkel győzte le az olaszokat a magyar válogatott

2024.02.07
19:47
2024.02.07
19:54
Forrás
MTI, nemzetisport.hu
A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott 9-9-es döntetlen után ötméteresekkel 15-14-re legyőzte az olasz csapatot a dohai világbajnokság csoportküzdelmeinek szerdai második fordulójában.

Varga Zsolt együttese, amely a románok felett aratott sikerrel kezdte a viadalt, újabb diadalával szinte biztosan csoportelsőként zár majd, így ha a papírformának megfelelően pénteken felülmúlja Kazahsztánt, akkor közvetlenül a negyeddöntőbe jut.

A magyarok megszakították rossz sorozatukat az olaszokkal szemben, akiket világbajnokságon ezt megelőzően legutóbb 1998-ban Perth-ben győztek le.

A magyar csapat győzött az olaszok ellen a D csoport második fordulójának rangadóján. Végig szoros volt a meccs, az első félidő végén 4-4 volt az állás, a folyatásban is szoros volt a küzdelem, 9-9 volt az állás négy negyed után. A mérkőzést így a büntetők döntötték el. A párbajt a magyarok 6-5-re nyerték, így 15-14-re megverték az olaszokat.

Magyarország következő ellenfele pénteken Kazahsztán lesz. Az összecsapás 8 óra 30 perckor kezdődik majd.

Olaszország
Doha
Magyarország
vizes világbajnokság
vízilabda
ötméteresek

Most

07:48, Frissítve: 08:14

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.