Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a 11. szabadtüdős búvár-világbajnokság Belgrádban

2021.06.23
17:15
2021.06.23
19:48
Forrás
Pannon RTV
A sporteseményt tegnap este nyitották meg. A megmérettetésre 26 országból összesen 140 búvár érkezett.

Napközben a versenyszámokra edzettek, este pedig már országaik zászlaival felsorakozva üdvözölték a búvárok a világbajnokság kezdetét a szerb fővárosban. A sportolók négy napon át több különböző kategóriákban mérhetik össze tudásukat.

Božana Ostojić, a Szerbiai Búvárszövetség elnök: „Uszony nélkül, két uszonnyal és monofin uszonnyal is merülnek. Aztán itt van még a statikus versenyszám. Ebben Branko Petrović, a Guinness-rekorderünk is részt vesz. Ő jelenleg világ- és Európa-bajnok, és lényegében megpróbálja megvédeni a címet."

A világjárvány miatt tavaly elmaradt a világbajnokság. Idén ugyanakkor rekordszámú résztvevővel tért vissza a verseny.

William Peña, a Búvár Világszövetség amerikai és latin-amerikai szövetségi elnöke: „Az idei bajnokság a világjárvány utáni újraindítás miatt is fontos. Ezt a Szerbiában megrendezett bajnoksággal kezdjük, ami a sportminisztérium és a szerbiai szövetség együttműködésének köszönhető."

A világbajnokság megrendezése Szerbiát népszerűsíti a világban – mondta Darko Udovičić a szerb sportminisztérium segédminisztere a rendezvény ünnepélyes megnyitóján.

„Biztos vagyok abban hogy Szerbia, Belgrád ismét jó házigazda lesz. Az Ifjúsági- és Sportminisztérium a legmagasabb szinten felismerte ennek a rendezvénynek a fontosságát. Biztos vagyok abban, hogy hozzájárul Szerbia és a sportág népszerűsítéséhez is."

A sportesemény szombaton zárul.

búvár
Szabadtüdős búvárverseny
vb
Belgrád

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.