Ugrás a tartalomra

Férfi kézilabda Eb - Franciaország tíz év után újra aranyérmes

2024.01.29
11:13
2024.01.29
11:19
Forrás
Pannon RTV
Az olimpiai címvédő Franciaország hosszabbítás után 33-31-re legyőzte a világbajnok Dániát a férfi kézilabda Európa-bajnokság döntőjében.

A dánok az első és a második félidőben is vezettek három góllal egy-egy alkalommal, de a szünetben és a rendes játékidő végén is döntetlen volt az állás. A hosszabbításban jobban összpontosított, kevesebbet hibázott az olimpiai címvédő, és 2014 után ismét kontinensbajnok lett. A mezőny legjobbja a rendes játékidő végén lecserélt dán kapus, Emil Nielsen lett, aki 15 védéssel zárt.

Mindkét csapat negyedszer játszott Eb-döntőt, a franciák mindet megnyerték - és a németországi tornán is veretlenek maradtak -, a dánok mérlege két siker mellett immár két vereség. A következő kontinenstornának 2026. január 15. és február 1. között Dánia, Svédország és Norvégia ad otthont.

kézilabda
Franciaország
férfi kézilabda Európa-bajnokság

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.