Ugrás a tartalomra

Férfi kézilabda-vb - Francia-dán döntő lesz

2023.01.28
07:06
2023.01.28
07:15
Forrás
MTI
A címvédő Dánia után az olimpiai bajnok Franciaország jutott döntőbe az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságon, mivel a pénteki második elődöntőben 31-26-ra legyőzte az Európa-bajnok és társházigazda Svédországot.

Az első félidőben a hatékonyabban támadó franciáknak két 4-0-s sorozatuk is volt, és a szünetben 16-12-re vezettek. A 48. percre sikerült felzárkóznia két gólra a házigazdának, de a kézsérülés miatt hiányzó legjobb játékosa, Jim Gottfridsson hiányát nem tudta elviselni. A veszprémi Kentin Mahé irányításával rendkívül magabiztos hajrát produkált az olimpiai bajnok, amely az egész meccsen csak egyszer, a hetedik percben 3-2-nél volt hátrányban.

Ludovic Fabregas hat, Dika Mem és Kentin Mahé öt-öt góllal, Vincent Gerard 12 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Eric Johansson öt, Jonathan Carlsbogard és Daniel Pettersson négy-négy találatig, Andreas Palicka kilenc védésig jutott.

A franciák nyolcadik alkalommal jutottak vb-döntőbe, eddig hat siker és egy vereség a mérlegük.

A nap folyamán korábban a címvédő Dánia jutott elsőként fináléba, mivel az elődöntőben 26-23-ra legyőzte Spanyolországot.

Az eredmény 4-4-ig volt kiegyenlített, ezt követően a skandinávok elléptek riválisuktól, és bár az ibériaiak egy gólra többször is felzárkóztak, nem tudták megszakítani a dánok veretlenségi sorozatát.

Az északi ország együttese legutóbb 2017 januárjában veszített vb-mérkőzést - a magyar válogatottal szemben -, azóta immár 25 győzelemnél és két döntetlennél tart, ezzel vb-csúcstartó. Dánia hatodszor jutott döntőbe, eddigi mérlege két győzelem és három vereség.

kézilabda-világbajnokság
Franciaország
Dánia

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.