Ugrás a tartalomra

Forma-1 - Hivatalos, hogy Hamilton a Ferrarihoz szerződik

2024.02.02
17:34
Forrás
MTI
Lewis Hamilton az idény végén távozik a Mercedestől, és a jövő évtől a Ferrari Forma 1-es csapatánál versenyez.

"Csodálatos tizenegy év ez a csapattal, büszke vagyok mindarra, amit közösen elértünk. A Mercedes 13 éves korom óta az életem része, a hely, ahol felnőttem, így arról határozni, hogy elhagyom, a legnehezebb döntések közé tartozik, amelyeket valaha meg kellett hoznom. Ugyanakkor ez a megfelelő idő, hogy megtegyem ezt a lépést és izgatottan várom az új kihívásokat" - idézte a  Mercedes honlapja csütörtökön a hétszeres világbajnok brit pilótát, aki megígérte: mindent megtesz, hogy utolsó közös évükben igazán emlékezetes teljesítményt nyújtson. A Ferrari ugyancsak csütörtökön számolt be weboldalán egymondatos közleményében, hogy Hamiltont 2025-től többéves szerződés köti az istállóhoz. A Mercedes tavaly augusztusban hosszabbította meg a 39 éves Hamilton és a másik pilóta, a szintén brit George Russell szerződését 2025-ig.

A 39 éves pilóta eddigi pályafutása alatt hét világbajnoki címet gyűjtött be. 2008-ban a McLarennel, 2014-ben, 2015-ben, 2017-ben, 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban pedig a Mercedesszel diadalmaskodott.

Lewis Hamilton
Forma 1

Most

15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.