Ugrás a tartalomra

Győzelemmel indítottak a Delfinek

2022.06.21
21:56
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
A háromszoros világbajnok, olimpiai címvédő szerbek a szegedi Tiszavirág Sportuszodában 17:13-ra verték az amerikaiakat a D-csoportban a magyarországi világbajnokságon.

Csütörtökön, a második mérkőzésükön az ausztrálok ellen játszanak. A csoportban még a kazahok vannak. A csoportelsők közvetlenül a negyeddöntőbe jutnak, míg a másodikak és harmadikak nyolcaddöntőt játszanak.

A címvédő olasz férfi vízilabda-válogatott 22-4-re legyőzte a Dél-afrikai Köztársaság csapatát a magyarországi vizes világbajnokság csoportkörének első fordulójában, kedden Sopronban.

Az európai csapat játékosai közül csak Giacomo Cannella nem szerzett gólt, pedig négyszer is próbálkozott. A legeredményesebb pólós Andrea Fondelli volt négy találattal. A dél-afrikaiaknak mindössze 11 kaput eltaláló lövésük volt.

Az előző világbajnokságon és a legutóbbi kontinenstornán egyaránt ezüstérmes Spanyolország a Kanada elleni fölényes sikerrel kezdett Sopronban, a háromszoros világbajnok, olimpiai címvédő szerbek pedig gólgazdag meccsen győztek az Egyesült Államok ellen Szegeden. A 2017-ben Budapesten vb-győztes horvátok döntetlent játszottak az olimpiai ezüstérmes görögökkel Debrecenben.

Amerikai Egyesült Államok
Szerbia
vízilabda
vizes vb
világbajnokság

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.