Ugrás a tartalomra

A hétvégén tartják a 16. Nemzeti Vágtát - vajdaságiakért is szurkolhatunk

2023.09.29
07:56
2023.10.01
15:22
Forrás
nemzetivagta.hu, Pannon RTV
Az előző években Budapest adott otthont a lovasversenynek, most viszont a nemzeti kinccsé nyilvánított lipicai ménes otthonában, Szilvásváradon lesz.

A Nemzeti Vágta programjai szombaton 12 órakor a versenyzők eskütételével és az ünnepélyes megnyitóval kezdődnek. Kora délután a Kishuszár Vágta és a Nemzeti Vágta előfutamai lesznek. Este rendezik meg a kocsitoló verseny előfutamát, a Nemzeti Lovas Díszegység és Honvéd Huszár Díszegység bemutatóját, valamint a Győri Ördöglovasok előadását.

Vasárnap délelőtt a Nemzeti Vágta és a Kishuszár Vágta középfutamaival kezdődik a program. Ezt követi, majd egy  csikós bemutató, valamint egy 1848-49-es csatajelenet-bemutató. A Nemzeti Vágta döntője 16:50-kor veszi kezdetét. Az díjátadó után ünnepélyes méneshajtással búcsúzik a Nemzeti Vágta Szilvásváradtól.

Vajdaságot két lovas is képviseli ők pedig Cékus Árpád és Cékus Noémi.

Nemzeti Vágta
Czékus Árpád
Czékus Noémi

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.