Ugrás a tartalomra

A hideg nem akadály a futók számára

2023.11.26
09:38
2023.11.26
09:47
Forrás
Szerbiai RTV
Amíg mi itt Vajdaságban vacogunk a csípős hideg miatt, addig Belgrádban futással tartják melegen magukat az emberek, legalábbis azok, akik beneveztek az idei félmaratonra. A verseny 10 órakor kezdődik.

A télies időjárás ellenére az idei versenyre rekordszámú, több mint négyezer jelentkező nevezett be. A verseny csúcstartója és tavalyi nyertese a marokkói Mohamed El Ghazouany az idén is starthoz áll. Ő tavaly a 21.097,5 méteres távot 62 perc 43 másodperc alatt tette meg. Az idei versenyen több olyan versenyző is indul, akik pályacsúcsot szeretnének dönteni Belgrádban. A félmaraton mellett 10 kilométeres távra, illetve családi, 2,3 kilométeres futásra is nevezhettek az érdeklődők. Az utóbbit humanitárius céllal szervezik meg. A nagyszabású rendezvény miatt, a szerb fővárosban több tömegközlekedési járat útvonala is módosul a verseny idejére.

félmaraton

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.