Ugrás a tartalomra

Ifjú sportolók nagy szaltói - szabadkai szertornászok sikerei

2021.04.09
20:58
Forrás
Pannon RTV
Remekeltek a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola kis szertornászai az idei iskolák közötti körzeti és tartományi szintű szertornaversenyen. Számos díjat gyűjtöttek be.

A Majsai Úti Általános Iskola sikeres kis szertornászai között két másodikos tanuló is van. Egyikük, Márton Erik a körzeti versenyen első lett, a vajdasági megmérettetésen pedig 3. helyezést ért el.

A körzeti versenyen Herceg Áron a 2. helyezést szerezte meg, amire nagyon büszke lehet, hiszen ő is még csak másodikos diák. A vajdasági szintű versenyen is nagyon jól szerepelt.

Horvát Viktor ötödik osztályba jár, és a tanulás mellett szívesen szakít időt az edzésekre is. Elmesélte, hogy először karatézni kezdett, de nem kötötte le eléggé a figyelmét. Ezután próbálkozott meg a szertornával. A körzeti versenyen elért 2. helyezése további gyakorlásra fogja ösztönözni – mondja.

Gombás Balázs ötödikes tanuló első lett mind a körzeti, mind a vajdasági megmérettetésen, így továbbjutott a jövő héten tartandó országos szertornaversenyre. Nagyon szereti a korlátot és a gyűrűt, de bevallotta, hogy az utóbbi időben az ugrás a kedvence.

A Partizan-Željezničar Szertorna Egyesületben különböző korosztályokkal foglalkoznak. Az óvodás fiúk a szabadidős csoportban edzenek, míg az iskolás korú fiúk számára van rekreációs és versenyprogram csoport is. Robert Milutinović edző elmondta, hogy országos szinten is figyelemreméltó eredményeket érnek el a kis tornászaik mind a négy serdülő kategóriában. Jelenleg egy junior versenyzőjük van, aki tavaly megnyerte a szerbiai szertorna bajnokságot.

A kis tornászokkal az iskolán belül Pópity Klára tanárnő foglalkozik, amennyire a körülmények megengedik. Ő szervezi meg a versenyeken való részvételt, és kíséri el a gyerekeket a megmérettetésre.

A Majsai Úti Általános Iskola diákjai egyéb sportágakban is aktívak, és kiemelkedő eredményeket érnek el. Egyebek között a március végén megtartott községi röplabdaversenyen az iskola lánycsapata 2. helyezést ért el.

szertorna
Szabadka
Majsai Úti Általános Iskola
Gombás Balázs
verseny
Partizan-Željezničar Szertorna Egyesület

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.