Ugrás a tartalomra

Jótékony célra ajánlják fel az atlétika vb-n kimaradt palackozott vizet

2023.09.10
12:21
Forrás
Közlemény
44 ezer palack vizet és több kilométernyi dekorációs hálót ajánlanak fel jótékony célra az atlétikai világbajnokság szervezői.

Az adományból rászorulók és állatmenhelyek részesülnek. Jótékonysági célra fordítják az ajándéktárgyakból befolyt összeg egy részét is, a vb egyik szponzora pedig gyűjtést szervezett a siketek és nagyothallók számára.

Jótékony célra ajánlja fel a budapesti atlétikai világbajnokság után a szervezőbizottság azt a megmaradt vízkészletet, amelyet a szokatlanul nagy hőség miatt szerzett be biztonsági tartalékként a nézők számára. 44 ezer palack víz jut el a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton és a Katolikus Karitászon keresztül rászorulókhoz, többek között a magyar-ukrán határon felállított segítségpontok valamelyikére érkező menekültekhez.

Atlétika Világbajnokság
jótékonyság

Most

16:51, Frissítve: 17:35

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.
14:43, Frissítve: 16:58

A győzelem napját ünneplik Moszkvában

Katonai felvonulást tartottak Moszkvában a Győzelem napja alkalmából. Oroszország május 9-én a második világháború idején Németország felett aratott győzelemre emlékezik.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.