Ugrás a tartalomra

Kezdődik a Nemzeti Vágta Szilvásváradon

2023.09.30
07:03
2023.10.01
13:55
Forrás
MTI
A Nemzeti Vágta hétvégi programjai ma délben a versenyzők eskütételével és az ünnepélyes megnyitóval kezdődnek a magyarországi Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.

A kétnapos rendezvény kora délután a Kishuszár Vágta és a Nemzeti Vágta előfutamaival folytatódik, majd a fogatok mérkőznek meg egymással. Este rendezik meg a kocsitoló verseny előfutamát, a Nemzeti Lovas Díszegység és Honvéd Huszár Díszegység bemutatóját, valamint a Győri Ördöglovasok előadását. A szombati programot a szilvásváradi lipicai méneshajtás zárja. A Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap délután rendezik Szilvásváradon, az eseményt 15 órától a Duna élőben közvetíti.

Korábban az M1 aktuális csatornán Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató úgy fogalmazott, "tizenöt évig Budapesten, a Hősök terén rendeztük meg a vágtát, most azt gondoltuk, lépünk egyet, és lovas világunk egyik fővárosába, a magyar turizmus egyik központjába, Szilvásváradra költözik a Nemzeti Vágta". Hozzátette, hogy az új helyszínen adottak az infrastrukturális lehetőségek a verseny biztonságos megrendezésére. Az épített lovasstadion pályája az állatvédelem szempontjából a legideálisabb.

Nemzeti Vágta
Szilvásvárad

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.