Ugrás a tartalomra

Kijutott az olimpiára a magyar női kézilabda-válogatott

2024.04.14
20:51
2024.04.14
21:11
Forrás
MTI
A csapat kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese annak tudatában lépett pályára a Főnix Arénában, hogy csupán négygólosnál nagyobb vereség esetén nem jut indulási joghoz. A házigazda korán magához ragadta a kezdeményezést, már az első játékrészben kilenc találattal ellépett, a folytatásban pedig megtartotta magabiztos előnyét.

A mezőny legjobbjának megválasztott Klujber Katrin 11 gólt lőtt, Böde-Bíró Blanka tíz védéssel járult hozzá a sikerhez. A négyes másik párizsi repülőjegyét a világbajnoki negyedik svéd válogatott szerezte meg. Az ötkarikás csoportokat kedden 17.30-tól sorsolják a francia fővárosban.

Negyedszer fordul elő, hogy a magyar férfi és női kézilabda-válogatott is olimpiai résztvevő.

kézilabda
női válogatott
olimpia

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.