Ugrás a tartalomra

Labdarúgó Eb-selejtező: Szerbia-Montenegró 3:1

2023.10.17
22:46
Forrás
Pannon RTV
Az Európa-bajnoki selejtezősorozat 7. fordulójában a szerb labdarúgó-válogatott 3:1-re legyőzte Montenegrót Belgrádban.

A szerb válogatott már a 9. percben megszerezte a vezetést Aleksandar Mitrović góljával, és eleve sokkal lelkesebbnek tűntek a pályán, mint a montenegróiak, akik már a meccs elején lassítani igyekeztek a tempót. A 16. percben Szerbia ismét Montenegró tizenhatosába jutott, Tadić és Ivan Ilić remek passzokat adott Andrija Živkovićnak, akinek lehetősége volt növelni az előnyt, de a labda a kapufát súrolta. A 36.percben Filip Mladenović rossz passzát büntették a montenegrói középpályások. Stevan Jovetić nagyszerű góllal egyenlített.

A 36.percben Filip Mladenović rossz passzát büntették a montenegrói középpályások. Stevan Jovetić nagyszerű góllal egyenlített.

A második játékrész elején a szerb játékosok többször is megpróbálták türelmes akciókkal veszélyeztetni Montenegró kapuját, azonban a középpályások és a csatárok rosszul helyezkedtek, és kevesebbet is mozogtak a pályán. A folytatásban a szerb szélsők teremtettek teret a támadóbb játékhoz, de a támadások konkrét eredmények nélkül végződnek. A 64. percben Filip Kostić beadása után Sergej fejelte a labdát a bal oldalról, amit Milan Mijatović, a montenegróiak kapusa remekül hárított lábbal. A 74. perben Lukić, Sergej, Tadić közreműködésével ismét Mitrović volt eredményes, Szerbia ismét vezetett. Három perccel később Dušan Tadić 3:1-re növelte az előnyt.

Ezzel az eredménnyel Szerbia 13 ponttal továbbra is a G-csoport második helyén áll Magyarország mögött, akiknek a mai döntetlennel 14 pontjuk van.

Labdarúgó EB
Montenegró

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.
11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.