Ugrás a tartalomra

Negyeddöntős és olimpiai selejtezős a magyar válogatott

2023.01.22
20:38
2023.01.22
22:09
Forrás
MTI, Szerbiai RTV
A magyar férfi kézilabda-válogatott a negyeddöntőbe került a világbajnokságon, mivel a göteborgi középdöntő-csoport utolsó mérkőzésén Svédország 32-30-ra legyőzte Portugáliát, és ezzel a magyar csapat a tabella második helyén végzett.

Kedvezett a szerencse a magyaroknak.

A magyar férfi kézilabda-válogatott kijutott az olimpiai selejtezőre, mivel negyeddöntőbe került a világbajnokságon.   

A magyarok a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, az pedig hétfőn dől el, hogy a szerdai, stockholmi negyeddöntőben Dániával vagy Egyiptommal találkoznak. A legjobb nyolc közé jutásukat az döntötte el, hogy a göteborgi középdöntő-csoport utolsó mérkőzésén Svédország 32-30-ra legyőzte Portugáliát, ezzel a magyar csapat a tabella második helyén végzett.

A nemzetközi szövetség (IHF) olimpiai kvalifikációs tornáit 2024. március 11-17. között rendezik, mindhárom helyszínen négy csapat szerepel, amelyek közül az első két-két helyezett jut ki a jövő nyári párizsi ötkarikás játékokra.

Szerbia a harmadik a csoportjában 4 ponttal és már nem juthat tovább a negyeddöntőbe. Ennek ellenére mindent megtesznek a hollandok elleni hétfői mérkőzésen, hogy minél jobb pozícióban legyenek az olimpiai játékokért való küzdelemben - jelentette ki Toni Gerona, a szerb válogatott szövetségi kapitánya. A hollandok a negyedikek a csoportban, szintén 4 ponttal. Az összecsapás 18 órakor kezdődik. A továbbjutók a németek és a norvégok, a csoportból ugyanis csak a legjobb két csapat jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

kézilabda
világbajnokság
Szerbia
Hollandia
Magyarország
Svédország
Portugália

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.