Ugrás a tartalomra

A sport által köttetett barátságok egy életre elkísérik az embert

2023.12.30
18:40
2023.12.30
19:51
Forrás
Pannon RTV
Ezt a hajdújárási Vinogradar egykori és jelenlegi játékosai is bizonyítják.

Mint minden évben, idén is összegyűltek a focisták, hogy kipróbálják, bírják-e még az iramot a pályán. A barátságos mérkőzést jótékonysági céllal szervezték meg Hajdújáráson.

Mintha tegnap lett volna - így emlékeztek vissza a Vinogradar veterán focistái a régi közös meccsekre. Idén közel hetvenen gyűltek össze a barátságos mérkőzésre a hajdújárási labdarúgópályán.

Tešić Ervin, edző, Vinogradar Labdarúgóklub, Hajdújárás: „Ezek az emberek valamikori nagy Vinogradar játékosok voltak, vagy mostani játékosok. A lényeg az, hogy ezek az emberek mind kötődnek a klubhoz. Ez a legfontosabb üzenete ennek a mai napnak, hogy mindenki, aki kötődik ehhez a klubhoz, amikor egész évben dolgozik, nem tud itt lenni, ha máskor nem, van az évben egy nap együtt tudunk mind lenni és újból átélni azokat az élményeket, amiket régen együtt.”

 

A legtöbb résztvevőt gyerekkori emlékek kötik a helyi futballpályához.

Bojan Đorđević, egykori játékos: „A nagyapám csinálta ezt a pályát, megvan már hetven éve majdnem. Mi itt nőttünk fel. Minden nap kint voltunk, játszottunk, ez a klub a szívünkben van.”

 

Az eseményt minden évben szilveszter környékén szervezik meg, ugyanis ilyenkor látogatnak haza legtöbben szülőfalujukba.

Varga János, egykori edző és játékos: „Én lent vagyok azóta mindig, itt szinte mind az én játékosom volt annak idején és örülök, hogy találkozok velük, mert külföldön dolgozik nagy része és így kicsit elbeszélgetünk, eliszogatunk, jó kis társaság jön össze.”

A hajdújárási Vinogradar Labdarúgóklub 1947-ben alakult, azóta töretlenül működik és folyamatosan frissül az újabb generációk érkezésével.

Latyák Lóránt, elnök, Vinogradar Labdarúgóklub, Hajdújárás: „Tavaly ünnepeltük fennállásunknak 75. évfordulóját. Az évek folyamán fejlődött a klub. Állandóan a községi és területi ligákban tudott játszani, voltak évek mikor magasabb, vajdasági szinten focizott a klub. Ez talán a megye egynek fele meg magyarországi szinten. Most a körzeti ligában játszik a felnőtt csapatunk. Több mint 120 utánpótlás tagunk van, akik az U7-től az U19-es csaptokig mindent betöltenek.”

A közös találkozót a nosztalgia mellett jótékonysági céllal szervezték meg, ugyanis a tagok klímára gyűjtenek a sportklub számára. Az esemény közös forralt-borozással, társalgással és tűzijátékkal zárult.

Vinogradar Labdarógóklub
Hajdújárás
labdarúgás

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.