Ugrás a tartalomra

Több mint ezren vettek részt a félmaratonon Újvidéken

2022.03.27
15:43
2022.03.27
20:12
Forrás
Pannon RTV
Pontban 11 órakor startolt el a sorrendben 29. újvidéki félmaraton a tartományi székváros főteréről.

Az Újvidéki félmaraton leggyorsabb résztvevője egy óra 17 perc alatt futotta le a 21 km-es távot. Nem dőlt meg a rekord, de a szervezők szerint ez is egy kitűnő eredmény.

Pontban 11 órakor startolt el a sorrendben 29. Újvidéki Félmaraton a város főteréről, amelyre az idén több mint 1000 résztvevő érkezett. Lav Stojanović Nisből érkezett, első alkalommal vett részt a versenyen. „Katonai gimnáziumba járok és ott rendszeresen keményen edzünk, az atlétika alapjaira építkezünk, remélem jól érzem majd magam és jó eredményt érek el.”

A versenyre nemcsak Szerbiából, hanem a Távol-Keletről, Kínából is érkeztek futók. Ők a 10 kilométeres távra neveztek be.

Tian Fei Xu, Peking, Kína: „Nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek, mert 2018-ban anyukámmal jártunk itt, és nagyon megtetszett a város, úgy gondolom, hogy Szerbia nagyon szép ország, megváltoztatta a hozzáállásomat, a viselkedésemet, nagyon szeretek utazni és az emberek is nagyon barátságosak.”

Yonk He, Shanghai, Kína: „Nagyon szeretném 58 perc alatt lefutni a távot, de nem vagyok nagyon biztos magamban, lehet hogy jobb leszek és 55 perc alatt lefutom.”

Az Újvidéki félmaratonon minden korosztály versenyezhet, hiszen a cél az egészséges életmódra és a sportra való nevelés. Dimitrije Dolga, szervező, Újvidéki Félmaraton: „Célunk a sport és a futás népszerűsítése, egyrészről, másrészről pedig nagyon fontos kiemelni, hogy a résztvevők legnagyobb része rekreatív módon űzi a sportot, tehát ők vannak a legtöbben.”

A versenyen 5 és 10 kilométeres táv közül választhattak az indulók. A nők közül 5 kilométeren Vanja Matić volt a leggyorsabb, 24 perc 6 másodperc alatt ért célba. „Van egy táplálkozási szakértő barátnőm, ő felelős az étrendemért, valamint egy személyi edzőm, és más emberek, akiknek köszönhetem ezt az eredményt.”

A félmaraton leggyorsabb résztvevője egy óra 17 perc alatt tette meg a 21 kilométert.

Újvidék
félmaraton

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.