Ugrás a tartalomra

Tornászgyűrűre gyűjt a szabadkai Partizan-Željezničar Tornászklub

2021.02.13
13:19
2021.02.13
16:19
Forrás
Pannon RTV
A több mint százéves múltra visszatekintő klubnak az elmúlt napokban tönkrement az eszköze, nem tudnak újat venni, ugyanis évek óta anyagi gondokkal küzdenek.

Minden tornaszerük régi, saját kezűleg javítgatják őket, azonban a gyűrűt ezúttal nem tudják megjavítani. Az eredeti sportszer 940 euróba kerül.

Aktívan edzettek szombat délelőtt a fiatal szertornászok a szabadkai Partizan-Željezničar Tornászklubban. Gyakorlatokat végeztek, egyebek között lólengést, ugrást és nyújtást is.

A szertorna egyik legfontosabb gyakorlata gyűrűn történik, azonban, mivel elszakadt az egyik fele, nem tudnak rajta edzeni a fiatal sportolónövendékek. Gombás Balázsnak és Csupák Alexnek nagyon hiányzik a gyűrű. Mindkettőjük edzett már rajta korábban.

Gombás Balázs: „Három és félévesen kezdtem ezt a sportágat. Azért szeretem, mert alapból szeretem a kihívásokat, ez a sport tele van kihívásokkal. Készülni kell, küzdeni kell a jó helyért.”

Csupák Alex: „Négyévesen kezdtem. Voltam több versenyen is. Ezt a sportot azért szeretem, mert itt jó, barátságos mindenki és nagyon jó sport.”

Robert Milutinović edzi a szabadkai csapatot. Több mint ötven gyermekkel foglalkozik. Mint mondja, ezeket a tornaszereket gyerekek használják, így a legbiztonságosabb gyűrűt kell beszerezniük külföldről.

Robert Milutinović, edző, Partizan-Željezničar Tornászklub, Szabadka: „Sajnos a szerek már nagyon régiek, és tönkremennek lassan. Most volt egy olyan esetünk, hogy elszakadt a zsinórrésze. Sajnos, csak párban lehet venni, nagyon drága, 940 euróba kerül.”

Az edző hozzátette, a szülők nagyon sokat segítettek eddig a klubnak, viszont most nagyobb összegről van szó. Aki szeretné és módjában áll támogatni az egyesületet, az a 325-9500600030396-42 számlaszámra tudja befizetni adományát.

szertorna
tornászklub
tornászgyűrű
Szabadka
Željezničar

Most

07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.
20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.