Ugrás a tartalomra

Az ötvenedik KMV (videó)

2017-04-21
04:45
Ötvenedik alkalommal vette kezdetét ma délután a Középiskolások Művészeti Vetélkedője az óbecsei Városi Színház nagytermében
Ötvenedik alkalommal vette kezdetét ma délután a Középiskolások Művészeti Vetélkedője az óbecsei Városi Színház nagytermében. A jubileumi rendezvényen az idén több mint 600 diák áll színpadra. A versenyprogram mellett fotó- és plakátkiállítás, valamint régi versenyzők produkciói idézik fel a KMV elmúlt 5 évtizedét. Mosolyt csaltak a nézők arcára az óbecsei Városi Színház előcsarnokában kiállított régi fotók. A kordokumentumok a KMV elmúlt ötven évéről mesélnek. Bata Rózsa 18 éve tanít, azóta a diákjait készíti fel a versenyre. Először ő is versenyzőként járt Óbecsén. „Én azt hiszem, hogy ez az egyetlen egy olyan rendezvény, ahol művészetet is, egyéniséget is, ugyanakkor megmutathatnak valahova való tartozást a diákok.” Az idén több mint 600 diák áll színpadra Óbecsén, közülük több mint negyvenen mind a három napot a városban töltik. Az ötvenedik születésnapját ünneplő KMV számukra több meglepetést is tartogat – ígérte a rendezvényt megnyitó Szilágyi Miklós szervezőbizottsági elnök. „A versenyen belül is meg fognak jelenni egykori diákok, egykori KMV-sek, akik azt reméljük, újra átélik, hogy milyen volt valamikor KMV-snek lenni, mert ugyanúgy zsűri előtt fognak ők is fellépni, és megmutatják azt, hogy ők milyenek voltak a mostani diákoknak.”Pénteken a beszédművészeti vetélkedő résztvevői és az énekelt versek előadói álltak színpadra, a program szünetében pedig sor került a KMV képzőművészeti tárlatának a megnyitójára. Oláh Dóra, a képzőművészeti vetélkedő zsűritagja elmondta: az idén is sok munka érkezett be a pályázatra. „Fantasztikus látni, hogy ennyire dolgoznak a gyerekek és ennyire különbözőek. Nem azt látjuk, hogy egy iskolai feladat és mindenki ugyanúgy oldotta meg, ahogy a tanár példálózott az órán, hanem mindenkinek már kialakuló stílusa van.” Szombaton irodalmi vetélkedővel folytatódik a rendezvény, vasárnap délelőtt pedig ünnepi műsor keretében kerül sor a díjak kiosztására és a legjobbak bemutatkozására.
KMV
jubíleum

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.
19:11, Frissítve: 19:33

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.
18:21, Frissítve: 18:45

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

Népszerű

Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.