Ugrás a tartalomra

Évadnyitó diákkoncert volt Magyarkanizsán

2017.11.10
10:39
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Megtartotta novemberi diákhangversenyét a Művészetek Házában a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola. A rendezvényre 20 kisdiák készült.

A gyerekek szeptember óta készültek a hangversenyre, és a felkészítő tanárokkal közösen választották ki a szerzőt és a játszani kívánt művet. Sőreg Flóra második osztályos tanuló: „Harmonikán játszok, és a Karakter táncot fogom előadni. ”

A gyerekek körében közkedvelt hangszer a zongora és a gitár, de volt, aki harmonikán, furulyán és hegedűn játszott. Az első osztályos tanulók zongorán Lili Petrović műveit, míg az idősebbek többek között Schumann-műveket játszhattak.

Veres Szuzana, gitártanár, Alapfokú Zeneiskola, Magyarkanizsa: „Minden hónapban első szerdán tartjuk a diákhangversenyt, és úgy nézzük, hogy az összes gyerek legalább egyszer vagy kétszer évente fellépjen, azért kell így minden hónapban legalább egyszer alkalmad adni erre.”

A novemberi évadnyitó hangversenyen az elsőtől hatodik osztályos tanulók vehettek részt.

Magyarkanizsa
diákhangverseny
koncert

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.