Ugrás a tartalomra

A Testről és lélekről című alkotás főszereplője majdnem lemaradt Mária szerepéről (videó)

2017.07.16
19:40
2024.03.19
08:50
Sajtótájékoztatót tartott a Lifka Sándor-díjas Slavko Štimac és Borbély Alexandra, a Testről és lélekről című film főszereplője.

A 24. palicsi nemzetközi filmfesztivál második napján délben a sajtó képviselői találkozhattak a Lifka Sándor-díjas Slavko Štimac színésszel és az esti nyitófilm főszereplőjével, Borbély Alexandrával. A népszerű szerb színész beszélt a pályán eltöltött éveiről, míg a színésznő arról mesélt, hogy kis híján lemaradt Mária szerepéről a Testről és lélekről című filmben.

A népszerű szerb színész elmondta, megtiszteltetés számára, hogy ő lehet az egyik Lifka Sándor-díjazott. Beszélt nem mindennapi karrierjéről. A díjat a fesztivál megnyitóján Mira Banjac színésznő, a Fesztiváltanács elnöke adta át, aki többször játszott együtt Slavko Štimaccal.

Slavko Štimac, színész: „Mirót nagyon szeretem, és ahogy tegnap is elmondtam a megnyitón, jelentős személy a karrieremben. Régóta ismerjük egymást. Ő egy nagy színésznő, amit nem kell hangsúlyoznom, ezt mindenki tudja, de emellett csodálatos ember is. Nagyon jól esett tegnap a jelenléte azonkívül, hogy megörvendeztettek a díjjal. Ez valóban megtiszteltetés a számomra. Köszönöm még egyszer.”

Az ünnepi ceremónia után a fesztivált Enyedi Ildikó magyar filmrendező Berlinben Arany Medve-díjat nyert, Testről és lélekről című alkotása nyitotta meg. A főszereplő, Borbély Alexandra elmondta, kis híján nem ő kapta meg Mária szerepét. „Amikor Ildikó az első casting után azt mondta, hogy ez nem fog működni, mert a szememben nőiesség és már nyílt szexus van jelen és a kamera mindent lát, Mária pedig nem ilyen, akkor dühös lettem. Odaálltam a tükör elé és elkezdtem megkeresni, hogy mi az a nézés, ami még határozott, de gyermeki. Azt gondoltam, hogy színésznő vagyok és ezt meg kell tudni csinálni. Azután adott még egy lehetőséget és úgy mentem el a második castingra, hogy most megtaláltam és fel vagyok készülve.”

A 24. palicsi filmfesztivál vetítéseit és kísérőprogramjait a filmbarátok július 21-ig követhetik figyelemmel. A részletes programról a fesztivál honlapján, a www.palicfilmfestival.com oldalon tájékozódhatnak bővebben.

Borbély Alexandra
filmfesztivál
Slavko Štimac
Testről és lélekről

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.