Ugrás a tartalomra

Bizonyítékokat vár az ügyészség Vulinnal kapcsolatban

2023.07.14
16:59
2023.07.14
17:06
Forrás
Pannon RTV
Washington szerint Aleksandar Vulin visszaél hivatali helyzetével, nemzetközi szervezett bűnözési tevékenységben és drogkereskedelemben vesz részt, pozícióját pedig arra használja, hogy Moszkvának nyújtson segítséget.

Követelni fogja az Aleksandar Vulinra vonatkozó konkrét bizonyítékok elküldését a szerbiai szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyészség, miután a médiából értesült arról, hogy az Egyesült Államok szankciókat vezetett be a szerb Biztonsági Információs Ügynökség igazgatója ellen. Az ügyészség további információkat fog kérni mind a szerbiai, mind az Egyesült Államok-beli igazságügyi intézményektől és más nemzetközi partnerektől. Követelni fogja, hogy küldjék el a Vulin ellen szóló konkrét bizonyítékokat. Közleményében azt írja, hogy a szervezett bűnözői csoportok elleni eljárások során egyetlen hazai vagy nemzetközi bűnügyi rendőrség, illetve igazságügyi intézmény sem utalt arra, hogy Aleksandar Vulin érintett lenne bármilyen bűnügyi tevékenységben.

Az USA szankciókat vezetett be a szerb Biztonsági Információs Ügynökség, vagyis a hírszerzés vezetője ellen, mert Washington szerint Aleksandar Vulin visszaél hivatali helyzetével, nemzetközi szervezett bűnözési tevékenységben és drogkereskedelemben vesz részt, pozícióját pedig arra használja, hogy Moszkvának nyújtson segítséget.

Az Amerikai Egyesült Államok Külföldi Vagyont Ellenőrző Hivatalának közleménye szerint Aleksandar Vulin a jövőben nem férhet hozzá amerikai ingatlanjaihoz és vagyonához. A magyarázat szerint Vulin arra használta hivatalát, hogy segítse Oroszország rosszindulatú tevékenységét, amely gyengíti a Nyugat-Balkán biztonságát és stabilitását, és lehetőséget biztosított Oroszországnak arra, hogy tovább növelje befolyását a térségben. A szankciókért felelős amerikai hivatal szerint Aleksandar Vulin kapcsolatot tartott fenn az illegális fegyverkereskedő Slobodan Tešićtyel, akinek segített abban, hogy fegyverszállítmányai akadálytalanul haladjanak át a szerb határokon.

Aleksandar Vulin

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.