Ugrás a tartalomra

Eredmények nélkül tér haza a szerb delegáció Brüsszelből

2024.02.27
17:20
2024.02.27
17:27
Forrás
Szerbiai RTV
Pristina egyoldalú döntéseinek megoldásához politikai szintre van szükség, mert szakértői szintről nem tudnak semmit megoldani - mondta a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója.

Eredmények nélkül tér haza a szerb delegáció Brüsszelből, ahol szakértői szinten folytatódott ma a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd. Petar Petković a Szerb Kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója a tárgyalások után kiemelte, hogy a szerb delegáció a Miroslav Lajčak, európai uniós Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős különmegbízottal folytatott brüsszeli beszélgetésen arra az álláspontra jutott, hogy Pristina egyoldalú döntéseinek megoldásához politikai szintre van szükség, mert szakértői szintről nem tudnak semmit megoldani. Ezt azért mondta, mert Besnik Bisljimi pristinai főtárgyaló már korábban bejelentette, hogy nem megy el ma Brüsszelbe.

Petković kiemelte: a belgrádi delegáció teljes összetételben érkezett, és rámutattak a dinár koszovói beszüntetésével kapcsolatos következményekre. A feleket Miroslav Lajčak hívta meg Brüsszelbe, azt szerette volna, ha a két fél megvitatja a dinár alapú kifizetések eltörléséről szóló koszovói rendeletet, amelyet a pristinai jegybank hozott meg december végén.

Brüsszel
Koszovó
Belgrád-Pristina

Most

18:48

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.