Ugrás a tartalomra

Május közepén kerül az EP elé David McAllister országjelentése (videó)

2017-04-21
10:20
Május közepén kerül az Európai Parlament elé David McAllister, az EP szerbiai jelentéstevőjének országjelentése
Május közepén kerül az Európai Parlament elé David McAllister, az EP szerbiai jelentéstevőjének országjelentése. Ez a dokumentum, valamint Bozóki Antal árnyékjelentése adta az apropóját Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő és Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője vajdasági látogatásának. A kisebbségi jogvédelemmel foglalkozó szakértők arra keresik a választ: hogyan érvényesülnek Vajdaságban a nemzeti közösségi jogok és mennyire felel meg a valóságnak a McAllister-jelentés? Ezekről a kérdésekről a delegáció tegnap este Óbecsén konzultált civilekkel és a VMDK vezetőivel.Csonka Áron, elnök, VMDK: "Részünkről a legfontosabb kritika továbbra is a nemzeti tanácsokról szóló törvényre vonatkozik, hiszen az a mai napig nincsen meghozva, holott többször is bejelentették, hogy nemsokára meg fogják hozni, ez a kisebbségi akciótervben is benne van, de nincs határidő hozzákötve, és mi úgy gondoljuk, hogy egy bizonyos határidőt kellene szabni, nem pedig egy ilyen lágy megfogalmazást, hogy minél előbb."
országjelentés
EP
kisebbségi jogvédelem

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.
19:11, Frissítve: 19:33

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.
18:21, Frissítve: 18:45

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő