Ugrás a tartalomra

Május közepén kerül az EP elé David McAllister országjelentése (videó)

2017.04.21
10:20
Május közepén kerül az Európai Parlament elé David McAllister, az EP szerbiai jelentéstevőjének országjelentése
Május közepén kerül az Európai Parlament elé David McAllister, az EP szerbiai jelentéstevőjének országjelentése. Ez a dokumentum, valamint Bozóki Antal árnyékjelentése adta az apropóját Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő és Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője vajdasági látogatásának. A kisebbségi jogvédelemmel foglalkozó szakértők arra keresik a választ: hogyan érvényesülnek Vajdaságban a nemzeti közösségi jogok és mennyire felel meg a valóságnak a McAllister-jelentés? Ezekről a kérdésekről a delegáció tegnap este Óbecsén konzultált civilekkel és a VMDK vezetőivel.



Csonka Áron, elnök, VMDK: "Részünkről a legfontosabb kritika továbbra is a nemzeti tanácsokról szóló törvényre vonatkozik, hiszen az a mai napig nincsen meghozva, holott többször is bejelentették, hogy nemsokára meg fogják hozni, ez a kisebbségi akciótervben is benne van, de nincs határidő hozzákötve, és mi úgy gondoljuk, hogy egy bizonyos határidőt kellene szabni, nem pedig egy ilyen lágy megfogalmazást, hogy minél előbb."
országjelentés
EP
kisebbségi jogvédelem

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.