Ugrás a tartalomra

A Szerbia elleni per felülvizsálatát kérik

2017.02.17
18:52
Támogatja a szarajevói tanács, hogy Bakir Izetbegović, Bosznia és Hercegovina elnökségi tagja kérvényezze a népirtásról szóló Szerbia elleni perben született határozat felülvizsgálatát
Támogatja a szarajevói tanács, hogy Bakir Izetbegović, Bosznia és Hercegovina elnökségi tagja kérvényezze a népirtásról szóló Szerbia elleni perben született határozat felülvizsgálatát. Izetbegović tisztában van azzal, hogy a felülvizsgálati kérelem krízishelyzetet okoz a Bosznia és Hercegovina, és Szerbia közötti kapcsolatban, de nem akkorát, mint amilyennel a napokban fenyegetőztek. Úgy fogalmazott: az igazság keresése kockázattal jár, de a politikai stabilitás kevésbé fontos, mint az áldozatok előtti tiszteletadás. Ez a felülvizsgálati kérelem nem rövidíti meg senkinek semmilyen jogát, az áldozatoknak viszont vitathatatlanul tartozunk vele - tette hozzá Izetbegović. (Szerbiai RTV)
per
Szerbia
felülvizsgálat
Bosznia és Hercegovina
népirtás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.