Ugrás a tartalomra

Vučić: A szerb gazdaság és a hadi erők tovább erősödnek

2019.10.23
20:36
2020.02.28
16:07
Forrás
Pannon RTV
Számos nehéz helyzet áll még előttünk - jelentette ki Aleksandar Vučić a szerb Biztonsági-információs Ügynökség megalapításának évfordulóján, Belgrádban.

A szerb államfő azt is hangsúlyozta, Szerbia súlyos politikai és biztonságpolitikai kihívásokkal néz szembe. A Biztonsági-információs Ügynökség feladata pedig az, hogy mindent megtegyen az ország és a régió békéjének, valamint függetlenségének megőrzéséért. Vučić azt is aláhúzta, hogy a szerb gazdaság és a hadi erők továbbra is erősödni fognak.

Az Európai Unió azon döntése, hogy nem nyitja meg a kaput Észak-Macedónia és Albánia felé, megértette a régióval, hogy nem támaszkodhat kizárólag a nyugati szomszédaira – ezt pedig már a Financial Times brit napilapnak nyilatkozta Aleksandar Vučić. A szerb államfő azt is megjegyezte, hogy az egyetlen felelősségteljes út, ha Szerbia saját magára vigyáz. Ugyanis nem függhet az Európai Tanács, illetve más kormányok döntésétől - tette hozzá Vučić.

Biztonsági-információs Ügynökség
Aleksandar Vučić

Most

15:45, Frissítve: 16:04

Hömpölygő tömeg a Fruška gora-i maratonon

Extrém és ultramaraton. Hatvan kilométeres közép- vagy harminc-egynéhány kilométeres rövid távú, nyugat, dél vagy éppen kelet irányba tartó távok.
Hömpölygő tömeg a Fruška gora-i maratonon
15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.