Ugrás a tartalomra

13 éremmel tértek haza a szabadkai karatésok Görögországból

2023.10.11
11:43
2023.10.11
16:36
Forrás
Pannon RTV
A Spartacus Enpi Karate Klub tagjai három arany-, hat ezüst- és négy bronzérmet szereztek a világbajnokságon Szerbia színeiben.

A megmérettetést Görögországban rendezték meg, amelyen 16 szabadkai karatista vett részt. A VB-n összesen 44 ország versenyzője lépett szőnyegre. A szabadkai csapatot ma Stevan Bakić, Szabadka polgármestere fogadta a Városházán. A Spartacus Enpi Karate Klub plakettet adott át a polgármesternek a sport terén nyújtott támogatásáért.

Stevan Bakić, polgármester, Szabadka: „Ki kell emelnem, hogy ezek az eredmények és a Spartacus Enpi Krate klub nagyszerű szervezésének köszönhetően, amely mögött Milorad Ćopić klubelnök áll, akinek neve ott áll minden érem és trófea alatt, valamint az edzőcsapat, az egyik legjobb Szerbiában. Nincs nagyobb öröm annál, mikor van gyerek, aki elkezd sporttal foglalkozni egy klubban, felnő és sportoló lesz, olyan ember lesz belőle, aki Európa-bajnok lesz, világbajnok, később pedig mindezt a tudást a klub és a klubelnök iránti lojalitás részeként, átadja a jövő generációinak.”

Görögország
Szabadka
Spartacus
karate

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.