Ugrás a tartalomra

Négyen képviselik Vajdaságot a Nemzeti Vágtán Szilvásváradon

2023.09.30
10:54
2023.10.01
13:55
Forrás
vagta.hu
Ünnepélyes megnyitóval, huszárok felvonulással, a versenyben részt vevő lovasok ünnepélyes fogadalomtételével kezdődött a 16. Nemzeti Vágta a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.

A kétnapos eseményen szombat kora délután a Kishuszár Vágta és a Nemzeti Vágta előfutamain lehet buzdítani a lovasokat. Ezt követi a Nemzeti Vágta előfutama. Este lesz a kocsitoló verseny előfutama, a Nemzeti Lovas Díszegység és Honvéd Huszár Díszegység bemutatója, valamint a Győri Ördöglovasok előadása. Vasárnap lesz a Kishuszár Vágta döntője és a fogatvágta fináléja. A 16. Nemzeti Vágta döntője vasárnap 16:50-kor veszi kezdetét, az ünnepélyes díjátadó után méneshajtással ér véget a program. A Duna vasárnap 15 órától élőben közvetíti az eseményt.

Több vajdasági érdekeltje is van a hétvégén Szilvásváradon zajló Nemzeti Vágtának. Az előfutamon Adorján színeiben Zboray Viktória Licino London nevű lovával indul, Szabadkát Cékus Noémi képviseli My Boy Lakájjal, Kishegyes színeiben pedig Cékus Árpád Déva Szándék nevű lovával nevezett. A kishuszároknál Kishegyest Csörgő Lilien képviseli Bohóccal. A Nemzetközi Vágtán ezúttal Szerbia nem vesz részt. A vágta döntőjét vasárnap délután tartják.

Nemzeti Vágta
Szilvásvárad
Vajdaság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.