Ugrás a tartalomra

Verstappené a pole pozíció Melbourne-ben

2024.03.23
08:36
2024.03.23
15:04
Forrás
Pannon RTV
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

A háromszoros világbajnok és címvédőnek ez pályafutása 35. pole pozíciója, s a mostani idényben a harmadik, azaz minden idei időmérőn ő volt a leggyorsabb. A Ferrari nagyon közel volt ahhoz, hogy megszorongassa Verstappent, végül a vakbélműtétje után visszatérő spanyol Carlos Sainz Jr. a második rajtkockát kaparintotta meg az olasz istálló versenyautójával, míg a harmadik helyről a másik Red Bullt vezető mexikói Sergio Pérez indulhat majd. A pénteki második, valamint a szombati harmadik szabadedzésen is leggyorsabb Charles Leclerc szintén esélyes volt a pole pozícióra, de a Ferrari monacói versenyzője az utolsó gyors körében hibázott, így végül az ötödik rajtkockát szerezte meg. Nem került be ugyanakkor az első tízbe a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton (Mercedes), aki a 11. helyről rajtol majd vasárnap. Az 58 körös Ausztrál Nagydíj vasárnap - magyar idő szerint - 5 órakor kezdődik.

A teljes rajtsorrend:
1. sor:
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)
2. sor:
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
Lando Norris (brit, McLaren)
3. sor:
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)
4. sor:
George Russell (brit, Mercedes)
Cunoda Juki (japán, RB)
5. sor:
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)
6. sor:
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
7. sor:
Valtteri Bottas (finn, Sauber)
Kevin Magnussen (dán, Haas)
8. sor:
Esteban Ocon (francia, Alpine)
Nico Hülkenberg (német, Haas)
9. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpine)
Daniel Ricciardo (ausztrál, RB)
10. sor:
Csou Kuan-jü (kínai, Sauber)

Forma-1

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.