Ugrás a tartalomra

Hunyadi János tiszteletére emelnek emlékművet a zimonyi rakparton

2017-04-21
09:27
A belgrádi képviselő-testület jóváhagyta, hogy a szerb fővárosban emlékművet emeljenek Hunyadi János tiszteletére
A belgrádi képviselő-testület jóváhagyta, hogy a szerb fővárosban emlékművet emeljenek Hunyadi János tiszteletére. A magyar nagykövetség által kezdeményezett projektum a zimonyi rakparton valósul meg. A szükséges pénzforrást Magyarország biztosítja. Az emlékmű megépítésének célja a két nép történelmi kapcsolatáról szóló tudat népszerűsítése. A képviselő-testület ülésén döntöttek az első szovjet űrhajós, Jurij Gagarin emlékét idéző szobor építéséről is. (Vajdaság MA)
magyarország
Belgrád
Hunyadi János

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű