Ugrás a tartalomra
Tanjug

Jövő év márciusára elkészül a 10-es országúti folyosó

2017-09-13
12:43
2017-10-04
12:36
Forrás
Tanjug
Zorana Mihajlović szerb közlekedési miniszter kijelentette, hogy a 10-es közúti folyosó 2018 február végéig teljesen elkészül.

Kiemelte, hogy az elmúlt öt évben több mint 160 kilométer autópályát építettek ki, és úgy értékelte, hogy ez „fantasztikus eredmény”.

A miniszter hozzátette, hogy csak az idén 100 kilométer autópálya-szakaszt adnak át, szombaton 31 kilométert a 11-es közúti folyosó Pirot és Dimitrovgrad közötti szakaszán, tavasszal pedig 12 kilométert adtak át, míg az év végéig megnyitják az Obrenovac-Ub és a Lajkovac-Ljig közötti 51 kilométeres szakaszt.

A Grdelica-hegyszorost nem lehet befejezni az év végéig, de februárig igen. A szóban forgó 24 kilométeres szakasz egy nagyon nehéz szakasz, de vannak olyan részei, amelyek már elkészültek – közölte Zorana Mihajlović. Hozzátette: a Grdelica-szorosban éjszakánként is folytak a munkálatok, a szakemberek szerint pedig jelenleg ez Európa legnehezebb építkezése.

Zorana Mihajlović
10-es országúti folyosó
elkészül

Most

22:22, Frissítve: 22:33

Eltűnt egy tengeralattjáró

Eltűnt egy argentin tengeralattjáró a dél-amerikai ország partjainál – a vízi jármű személyzete utoljára szerda reggel adott életjelet magáról. A fedélzeten 44 főnyi legénység tartózkodik.
22:10, Frissítve: 22:16

Vasárnap dőlhet el Mugabe sorsa

A zimbabwei kormányzó párt központi bizottsága vasárnap ülést tart, melyen leváltja Robert Mugabét, a házi őrizetbe helyezett államfőt, és visszahelyezi tisztségébe a múlt héten menesztett alelnököt.
18:56

Tüntetés Zimbabwe elnöke ellen

Az afrikai országot 37 évig kormányzó Robert Mugabe elleni felvonulást a hadsereg szervezi. A célokat pedig támogatja az országot vezető Zanu-PF párt, továbbá a háborús veteránok is - írja a BBC.

Népszerű