Ugrás a tartalomra

Dačić: Szerbia csalódott amiért megakadályozták, hogy a Biztonsági Tanácsban hallják az igazságot

2024.03.26
08:47
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb külügyminiszter hangsúlyozta, hogy ez a nemzetközi jogrend szempontjából rendkívül fontos téma.

Szerbia csalódott, amiért megakadályozták, hogy a Biztonsági Tanácsban hallják az igazságot a Jugoszlávia elleni 1999-es NATO-támadásról – jelentette ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter hétfőn New Yorkban, az ENSZ Biztonsági Tanácsának székhelyén tartott sajtótájékoztatón.

Dačić arra a magyarázatra reagálva, hogy a NATO-bombázásokat állítólagos humanitárius okokból hajtották végre, megkérdezte, milyen humanitárius okokról lehet szó, tekintettel arra, hogy szinte teljes etnikai tisztogatást végeztek a Koszovóban élő szerbek ellen. „Vajon szükség van-e most is humanitárius beavatkozásra Pristinával szemben, amikor bűncselekményeket követnek el a szerb nép ellen, amikor a szerbek 14 százalékát elűzték néhány hónap alatt, és Pristina nem akarja megalakítani a Szerb Községek Közösségét, és ezért a különböző nemzetközi szervezetekben való tagsággal jutalmazzák? - kérdezte a szerb külügyminiszter, cinikusnak nevezve, hogy Szerbia nem beszélhetett a NATO-agresszióról.

Ivica Dačić
ENSZ Biztonsági Tanács

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.