Ugrás a tartalomra

Nem összefüggő dilemma az EU és Koszovó ügye

2017.11.17
10:12
2024.03.19
08:51
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia számára nem számít dilemmának az, hogy az Európai Uniót vagy Koszovót válassza - jelentette ki Jadranka Joksimović.

A szerb uniós integrációért felelős miniszter a Szerbiai RTV műsorában elmondta, amennyiben holnap elfogadná Szerbia Koszovó függetlenségét, az nem jelentené az automatikus csatlakozást az Európai Unióhoz. Ennek fényében pedig a két téma elválasztható egymástól. Szavai szerint az, hogy a szerb kormányfő és államfő a napokban Brüsszelben egyeztetett az Unió tisztségviselőivel, egyértelműen sikerként könyvelhető el és előrehaladást jelent az ország uniós integrációjában. Mint mondta, az év végéig legkevesebb három új csatlakozási fejezetet nyitnak majd meg Szerbiával. 

EU
Koszovó
Jadranka Joksimovic

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.