Ugrás a tartalomra

Nikolić mégis indulna az elnökválasztáson? (videó)

2017-02-17
10:00
Aleksandar Vučić mellett Tomislav Nikolić is indulhat az elnökválasztáson Szerbiában
Aleksandar Vučić mellett Tomislav Nikolić is indulhat az elnökválasztáson Szerbiában. Legalábbis erről szólnak a sajtóhírek. Szerda este bombaként robbant a hír, miszerint Nikolić újrajelöltetné magát a köztársasági elnöki funkcióra. Az elnöki kabinet nem cáfolta, de nem is erősítette meg az információt, amely Nikolić 65-ik születésnapján, az államiság napja alkalmából tartott fogadás után szivárgott ki Belgrádban. Isten adjon egészséget. Megbeszéljük. Így nyilatkozott Tomislav Nikolić köztársasági elnök saját politikai jövőjéről, még szerda délelőtt, arra reagálva, hogy a Szerb Haladó Párt elnöksége Aleksandar Vučićot jelölte az államfői posztra.Tomislav Nikolić az államiság napja alkalmából szerda este fogadást adott Belgrádban. Az eseménnyel kapcsolatos Twitter üzenetében azt írta, hogy nincs visszavonulás, sem visszalépés. Az ünnepi beszédében pedig ez a mondat is elhangzott: „Becsülettel szolgálom Szerbiát. Büszkén képviselem országomat és védem érdekeit mindenütt és mindenkor felelősséggel, nem csak elődeink is leszármazottaik, hanem minden polgár előtt, azok előtt is akik úgy gondolták, nem kell bizalmat szavazni nekem.” Ekkor még jogosan hihettük azt, hogy Szerbia uniós útjára és Koszovóval kapcsolatos politikájára gondol az államfő. Aleksandar Vučić kormányfő is elismerően nyilatkozott az ünnepi beszédről. Aleksandar Vučić, kormányfő, Szerbia: „Elragadó, minden! Kitűnően beszélt, mint ahogy ehhez az ünnepnaphoz illik.” A hivatalos beszédet szűkebb körben tartott ünneplés követte. Erről egy amatőr videó szivárgott ki, amelyen tortát szel Tomislav Nikolić. Az elnök a 65-ik születésnapját ünnepelte, amely szintén tegnap volt. Állítólag ekkor hangzott el az a kijelentés, amit először az orosz Szputnyik hírügynökség jelentetett meg. Nikolić eldöntötte, jelöltetni fogja magát az elnökválasztáson. A belgrádi lapok később egymás után hozták le a hírt, amely szerint Tomislav Nikolić annak ellenére indul a választáson, hogy a haladók elnöksége Aleksandar Vučićot támogatta. Hivatalos csatornákon a jelölést sem a köztársasági elnöki iroda, sem maga Tomislav Nikolić nem erősítette meg, de nem is cáfolták.
nikolić
elnökválasztás
Vučić

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.
19:11, Frissítve: 19:33

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.
18:21, Frissítve: 18:45

Január hatodikán rajtol Limából a Dakar rali

Kevesebb, mint másfél hónap, és kezdődik a Dakar rali. Saghmeister Gábor és csapattársai a francia Le Havre kikötőből útnak indították motorjaikat Limába, a 2018-as Dakar rali rajtjának helyszínére.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő